Cucur udang. Itu adalah menu masakan dari saya. Sedikit pertolongan daripada anak buah saya, Dina. Nak buat cucur udang bukan senang tau. Bukan senang nak jadi cucur macam saya.
Mula-mula, pastikan anda beli cucur Adabi. Sebab apa? Sebab cucur adabi ni adalah satu-satunya iklan yang femes dengan adik balik nak cucur.... ya dda yadda.
Yang pasti, kena jujur ye. Okay, selepas itu sediakan bekas yang putih berseri. Jangan ada calar sana sini. Kena bersih, putih nanti kena kumbang on the way na masuk dalam bekas, kita boleh nampak dengan sepantasnya dan terus meniup kumbang itu agar tidak masuk ke dalam bekas.
Saya sampai sanggup tak makan bila dapat tahu yang saya dah berjaya goreng cucur.
.................................................... ( take a sneak peak )..............................................
Ini lah dia selepas 30 minit bertunggang langgang dekat dapur. Siapa nak jadikan saya calon isteri, sila PM saya. Jangan lupa okay. Ni apa kau tanya? Ini lah cucur udang! Tanya lagi, awak ni. Kecil tau hati saya. Kenapa jadi macam ni? Ini lah kalau tak faham makna, "tunggu sampai cucur tu keras baru angkat".
No comments:
Post a Comment